Стани член
Btpa-nsca

БАРТ в партньорство с NCSA ще представи възможностите за развитие на младите български тенис състезатели на световно ниво

Апр. 09, 2024
Българската Асоциация на Родителите на Тенисисти стартира онлайн семинари за родители, свързани с бъдещето развитието на техните деца-състезател

09.04.2023, гр. София - Българската Асоциация на Родители на Тенисисти (БАРТ) стартира организирането на поредица от безплатни онлайн семинари, в които ще се включват международни и български топ лектори – професионалисти в различни области от тениса и ще представят теми, свързани с развитието на подрастващите в този спорт. Основна цел на БАРТ е с тези инициативи да даде повече информираност на родителите по отношение на възможностите, които стоят пред техните деца-спортисти – професионално развитие, възможности за обучение и академични успехи в чужбина, физическа устойчивост и развитие, ментална подготовка и много други теми, които са важни за всяко семейство на тенис-състезател.
Първият уебинар ще се проведе на 18.04.2024 (четвъртък) от 19:00ч и е озаглавен „ОТВЪД КОРТА – ”Тайните на успехите на младите тенисисти “. В него първият лектор ще е г-жа Хедър Гейдж - водещ ментор в света на колежанския тенис и рекрутинг мениджър в NCSA - най-мащабната платформа за спортни стипендии и рекрутинг, която осигурява достъп до 3 500 университетски тенис треньори в САЩ. Вторият лектор ще е г-н Даниел Ангелов от Go College Sports Bulgaria, с дългогодишен опит като Спортен директор в Българската Федерация по тенис, който ще сподели опита от работата си с други успешни състезатели и какви са пътищата за развитие на един тенис състезател.
По време на срещата родителите ще се запознаят с възможностите за развитие на децата-състезатели извън страната, какъв е балансът между тенис и образование, процесът на кандидатстване в колежи, спортни стипендии, как се прави избор на колеж и колко по-рано трябва да започне подготовката, къде и как могат да получат съдействие в България. 
За да участва в уебинара, всеки родител трябва да направи предварително своята регистрация тук , след което ще получи персонален мейл с потвърждение и линк към предстоящата среща. Участниците предварително могат да зададат своите въпроси към двамата ментори, като ги изпратят на имейл: office@btpa.bg. до 14.04.24г.
Вторият уъркшоп е насрочен за 25.05.24 19:00ч. и ще е на тема: "Тенис и здраве". На него БАРТ ще ни срещне с г-н Кирил Симеонов - собственик и главен треньор на High Performance Bulgaria, спортен професионалист със сериозен опит и кондиционен треньор на българския отбор по тенис за мъже. Той е още кондиционен треньор на Димитър Кузманов, Алекс Лазаров, Гергана Топалова и много други успешни млади спортисти. Втори гост ще е г-н Даниел Шопов - директор "Бизнес Развитие" на Barin Sport - иновативно българско решение за следене на физическата устойчивост и представянето на спортиста.
Всеки месец БАРТ ще организира нови онлайн срещи с различни топ лектори-професионалисти в области от тениса, както и ще кани родители на успешни тенисисти, които ще споделят опита си в развитието на техните деца и пътя, който заедно са извървяли. Информация за семинарите ще бъде публикувана регулярно на сайта на БАРТ – www.btpa.bg, както и в затворената група на Асоциацията – БАРТ- Българска Асоциация на Родителите на Тенисисти, към която се канят да се присъединят всички  родители на деца, практикуващи тенис, които имат желание да станат част от обществото на БАРТ