Стани член
Kupa na regionite

БФТ организира „Купа на регионите“

Май 10, 2023
Българска федерация по тенис организира провеждането на турнир „Купа на регионите" в периода 26.06. - 30.06.2023 г. – два дни подготвителен лагер и три дни състезание.

 

„Купа на регионите" е част от програмата „Тенисът – спорт за всички" и е с финансовата подкрепа от ММС. Подобно състезание се провежда за първи път и целта е да участват най-добрите деца в регионите. Също така ще се засили интереса към участие в РП до 8, 10 и 12 г. Всеки от регионалните координатори ще съдейства, за да се излъчи отбора, който ще представи съответния регион на мастърса в Албена.


Този допълнителен турнир ще стимулира участието на най-добрите деца от регионите да премерят сили, освен на регионален принцип, и на финален за излъчването на най-добрите за годината.

Надяваме се този турнир да залегне трайно в календара на БФТ и да се утвърди като традиционен отборен турнир в малките възрасти.


На отборен принцип ще се излъчи победител, който ще получи титлата „Отбор на всички региони за 2023 година". Всеки отбор ще бъде съставен от победителите или подгластниците от Регионалните първенства. По едно момиче и едно момче от възрастите до 8, до 10, до 12 години – общо 6 деца за всеки отбор. Те ще бъдат придружавани от двама треньори, които ще вземат активно участие в лагера преди самото състезание.

Домакин на турнира ще бъде курортен комплекс „Албена".


Системата на провеждане ще бъде игра в група от четири отбора „всеки срещу всеки". Всяка отборна среща се състои от три мача единично и два мача смесени двойки. По този начин се осигурява по минимум четири мача за всеки участник/дете. С този турнир БФТ полага усилия децата да получат безценен опит и емоции.