Стани член
Млади таланти на тенис сцената

Децата на тениса: Как младите таланти израстват в шампиони на София Опън

Ноем. 09, 2023
Във възраст между 10 и 12 години, когато мнозина деца се занимават с игри на двора или учат да карат велосипед, някои млади тенисисти в България вече кроят пътя си към световната тенис арена, като взеха участие и се докоснаха до тръпката от това да излезеш на тенис корта рамо до рамо с професионалните тенис играчи.
Инициативата, която стои зад този успех, е част от сътрудничеството между Българската асоциация на родителите на тенисисти, Българската тенис федерация и ATP.

Българската асоциация на родителите на тенисисти (БАРТ) играе ключова роля в подкрепата и насърчаването на младите таланти. Този обединителен орган работи с родителите на децата, предоставяйки им необходимата информация и насърчение, за да бъдат активни в подкрепата на тенис кариерата на своите деца.

Българската тенис федерация участва със своите програми за талантливи юноши, предоставяйки им възможност за обучение на високо ниво и създавайки условията, които подпомагат тяхното бързо развитие. Специални тренировъчни лагери, насочени към деца в този възрастов диапазон, се провеждат с участието на опитни треньори и ментори.

Сътрудничеството с ATP (Association of Tennis Professionals) добавя професионализъм и световен опит към инициативата. Младите тенисисти имат възможността да се възползват от консултации с опитни треньори и дори да участват в специални обучителни сесии, които ги подготвят за бъдещите турнири.

Този интегриран подход съчетава грижата на родителите, експертното обучение от Българската тенис федерация и световния опит на ATP, за да се гарантира, че младите тенисисти не само развиват своите умения, но и се впускат в света на професионалния тенис със самочувствие и готовност. Така те не просто участват в турнира София Опън, а стават истински представители на българския тенис на световната сцена.