Стани член
default
RAFA NADAL

Академията на Рафа Надал в Манакор (Майорка, Испания)

Рафа Надал превърна тренировъчното си място в тенис център с висока производителност. Заедно с екипа си, Рафа Надал създаде уникална тренировъчна система, базирана на опита, придобит през всичките му години в ATP веригата. Този метод включва формирането на ценности, които без съмнение са били основен елемент за постигането на неговите триумфи.

Международната тенис академия съчетава тенис и образование, така че учениците да могат да продължат своята тенис кариера, без да жертват академичното си обучение. Академията на Рафа Надал е силно фокусирана върху формирането на деца и юноши, но има и различни тренировъчни програми за възрастни, всички те адаптирани към нивото и нуждите на всеки играч.

Екипът на Академията е сформиран от група опитни треньори, ръководени от Тони Надал. Някои от тях са придружавали Рафа по време на спортната му кариера. Екипът, на който винаги се е доверявал, участва активно и има важна роля в Академията.

Академията на Рафа Надал се намира в Манакор (Майорка, Испания), родния град на Рафа. Налице са идеален климат и среда, които допълват физическите дейности, заедно със страхотна кухня, култура и развлекателни дейности, които Майорка може да предложи. Освен това академият има идеално местоположение на острова, само на 30 минути от летище Палма де Майорка и само на 10 минути от брега.

За повече информация: https://www.rafanadalacademy.com/ 

Академия Муратоглу

Академия Муратоглу в Южна Франция в района на Антиб

Програмата на Муратоглу академията Tennis & School предлага на ученици академично и спортно обучение на високо ниво, което им позволява да комбинират целогодишно интензивно обучение и турнири с адаптирана училищна програма. Целта е да се осигури цялостно развитие на учениците както в училище, така и в спорта, като им се предоставят условия или да се присъединят към професионалната верига, или да комбинират обучението със спорта в университетска програма в Щатите.

За да се постигне това, преподаването се простира отвъд корта и класната стая. Освен това има за цел да направи младите хора по-независими и да ги научи на упорит труд и смисъла от това да излезш от зоната си на комфорт. Когато обучението им приключи, учениците ще станат отговорни възрастни с потенциал за изключително успешна кариера като спортист на високо ниво или в света на бизнеса благодарение на университетската си диплома.

За повече информация: https://www.mouratoglou.com/
Пиати Тенис Център

Пиати тенис център в Бордигера, Италия

Целта на Пиати Тенис Център е цялостна подготовка на професионални спортисти и млади таланти, които се приближават към професионална тенис кариера. Пиати Тенис Център се намира в Бордигера, Италия, на 45 минути от международното летище в Ница и на 20 минути от Монако. Центърът работи целогодишно. 

Мисията на центъра е:

Чрез тренировки и обучение да създаде професионални тенисисти, включително и чрез 360º треньорски подход.

Да предложи консултантски програми, които позволяват на играча да идва няколко пъти в годината, също и със собствен треньор, за да получи насоки и съвети как да продължи да работи, след като се върне у дома.

СЪОРЪЖЕНИЕТО на центъра се състои от четири твърди корта, два от които са покрити с фиксирана конструкция.

Другите съоръжения, които са на разположение на спортистите, са: две фитнес зали и една зала за ментални тренировки, сауна, басейн за възстановяване, стая за видео анализ и зала за процедури.

Освен това центърът има споразумение с тенис клуба на Бордигера, който се намира на 5 минути от тенис център Пиати: два клей корта са на разположение през цялата година.

 

За повече информация: https://www.piattitenniscenter.it/ 

Ferrero Equelite

Спортна академия JC Ferrero Equelite във Вилена, Испания

JC Ferrero-Equelite Sport Academy се намира на 5 минути от Вилена и на 30 минути от летището и плажа на Аликанте. Площта на Академията е 120 000 квадратни метра и е идеалното място за играчите да постигнат целите си. Най-голямото предимство на академията е отличното време през цялата година. Академията разполага с 20 корта с всякаква настилка и много други съоръжения от световна класа.

Ежедневно в комплекса работи голям брой технически персонал. Като използва персонален подход, екип с WTA & ATP опит ще покрие всички възможни нужди на един тенисист.

Значителен брой от младите играчи в клуба доминират в националните класации в съответните им категории, включително международни играчи като Пабло Кареньо (18 ATP) или Карлос Алкарас (6 ATP).

Хуан Карлос Фереро не само живее в академията и познава лично всеки играч, но също така наблюдава тренировките и графиците и излиза на корта, за да помогне на играчите да постигнат целите си.

Академията набляга на своята състезателна програма за играчи с амбиции да подобрят своя стил на игра. Програмата е с ограничен брой места поради персонализираните тренировки, предлагани на спортистите. Играчите се наблюдават от висококачествен персонал: сертифицирани треньори по тенис, атлетически треньори, физиотерапевти, лекари и психолози. Целият персонал работи с професионални спортисти. По време на престоя в състезателната програма, персонализиран тренировъчен и турнирен план се изготвя според нивото и възрастта на всеки играч.

 

Образованието заема съществена част от добавената стойност на Equelite академията както на корта, така и извън него. Тези играчи, които искат да съчетаят тренировки и обучение, ще могат да го направят в основните съоръжения на академията. Поради тази причина академията си сътрудничи с училището „King’s College”, намиращо се в Аликанте, за да предложи възможност за обучение по системата на Британски съвет. Учебният план се организира и изготвя индивидуално за всеки играч от нашите учители според тенис плана. Обучението може да се случи по всяко време, включително вечер и в почивните дни. Възможно е също така играчите да вземат частни уроци по испански и английски с учители на академията.

Освен всичко друго, заслужава да се отбележи и големият брой турнири за всички възрасти и нива, които могат да се играят в академията. Тя организира единствения юношески турнир ITF категория G1: Trofeo Juan Carlos Ferrero G1 и други турнири като ATP Alicante Ferrero Challenger и други национални турнири. За всички тях академията помага на играчите й да получат WildCards.

За повече информация:https://www.equelite.com/
All In Academy“ на Jo-Wilfried TSONGA & Thierry ASCIONE

„All In Academy“ на Jo-Wilfried TSONGA & Thierry ASCIONE

Академията предлага тенис тренировъчни лагери за юноши, идеални както за състезатели, така и за млади любители. 

Програмата за обучение по тенис е адаптирана към младежи от 12-годишна възраст, които желаят да съчетаят личното си развитие с професионалните си цели. Предлага академично и тенис обучение на много високо ниво, следвайки специално разработен график през цялата година.

Благодарение на екипа си от експерти и бивши професионални играчи, академията отговаря на специфичните нужди на всеки ученик, за да постигне целите и мечтите си.

Въпреки че тенисът представлява голяма част от времето в академията, графиците са специално подредени, за да позволят на учениците да комбинират обучение и тенис при възможно най-добрите условия. Какъвто и да е потенциалът на ученика, академията се стреми да даде тласък в развитието му не само от гледна точка на тениса.

Целта на академията е да трансформира, само за няколко години, младите ученици в истински възрастни, готови да разцъфнат и посрещнат предизвикателствата на професионалния свят в най-широк смисъл, независимо дали в света на спорта или в корпоративния свят.

 

За повече информация: https://www.allin-cotedazur.com/