Стани член
Iztochno evropeisko po tennis

Топчийски до 14 г. и Стоянов до 12 г. са финалисти на Източно-Европейското първенство

Март 15, 2023
Димитър Топчийски до 14 г. и Даниел Стоянов до 12 г. се класираха за финалите на Източно-Европейското първенство до 14 г. в Анталия (Турция).

 

На първенството до 14 г. България е представена от Димитър Топчийски (ТК "Некст Джен", София) и Владимир Цонков (ТК "Бароко Спорт", гр.София) при юношите и Никол Нунева (ТК "Приста 2011", гр.Русе) и Рада Колева (ТК "Супер Спорт", гр.Варна) при девойките. Треньор на българчета до 14 г. е Петър Атанасов.

На полуфиналите при Димитър Топчийски победи със 7-6(3),6-1 Павле Вукославлевич от Черна гора. В спор за титлата Топчийски ще играе срещу №1 в схемата Каан Кошанер от Турция.

Владимир Цонков победи с 5-7, 6-2, 6-4 Даниел Турчан от Молдова и ще играе за петото място срещу Мустафа Сик от Турция.

На двойки при юношите Топчийски и Цонков се класираха на полуфинал. Българите победиха с 4:0, 5:3 Ефименко и Турчан от Молдова.


При сингъл при девойките Рада Колева ще играе за седмото място, а Никол Нунева за деветото.


В надпреварата до 12 г. България е представена от Даниел Стоянов (ТК "Нефтохимик", гр.Бургас) при момчетата и Илина Илиева (ТК "Виа Тенис Стар", гр.София) при момичетата с треньор Симона Георгиева.

При момчетата Даниел Стоянов постигна пета победа без да загуби сет и се класира за финала. На полуфиналите Стоянов победи с 6:0, 6:4 Чинар Сенкая от Турция. В спор за титлата Даниел ще играе срещу друг представител на домакините Бекир Есендагли