Стани член
default
В международен план тенисът е един от най-популярните спортове и процесът на кандидатстване за тенис стипендия в университет е изключително конкурентен.

Университетската спортна система в САЩ позволява на студентите - тенис атлети - да се състезават и едновременно с това да получат висококачествено образование. Програми за тенис се предлагат от много университети, принадлежащи към NCAA дивизии I, II, III, NAIA и NJCAA. В рамките на тези дивизии има много различни нива на тенис, така че за всеки тенис профил съответстват редица университети, които предоставят страхотни възможности. Училищата от Дивизия 3 и Ivy League не предлагат тенис стипендии. Вместо това избраните тенис атлети могат да търсят академични стипендии.

Тенис стипендиите покриват разходите за обучение, кампус, храна, учебници, осигуряват академична менторска подкрепа, условия за тренировки и състезания и качествено медицинско обслужване. Всичко това допринася за по-високите шансове за успех на стипендиантите на и извън терена, както и в живота след университета.

Интересувате ли се?

Представяме ви трите най-добри университети, предлагащи страхотни тенис стипендии:

Университета на Джорджия (University of Georgia)

Тенис програмата на Университета на Джорджия се счита за една от най-добрите в САЩ. Булдозите (the Bulldogs) са спечелили осем национални шампионата – две ITA Indoor и шест NCAA титли – както и 25 шампионата в редовния сезон, 32 шампионата на Югоизточната конференция (SEC) и седем шампионата на SEC турнири. Само си представете, че сте част от Bulldogs и също така получавате безплатно пътуване за вашето образование!

Всяка година Атлетическата асоциация на Университета на Джорджия присъжда около 600 стипендии на заслужили студенти спортисти. Тези стипендии покриват обучението и таксите, настаняването в кампуса и храната и необходимите учебници. Те струват на асоциацията над 11 милиона долара всяка година, като много от тях се финансират от дарения.

Университета на Вирджиния (University of Virginia)

Мъжкият тенис отбор на Университета на Вирджиния спечели общо четири шампионата на NCAA. Те станаха победители през 2013 г. и грабнаха три поредни титли от 2015 до 2017 г. Кавалерите са също така шесткратни шампиони на национални отбори на ITA на закрито, 13-кратни шампиони на ACC в редовния сезон (2004-2016) и 11-кратни шампиони на ACC турнири .

Универистетът администрира няколко програми за стипендии, създадени от фондации, организации и лица, свързани с университета.

Станфордския университет (Stanford University)

Академичната репутация на Станфорд е добре известна, но той също така управлява една от водещите тенис програми от много години. Мъжкият тенис отбор на Станфорд Кардиналс е спечелил 17 шампионата на NCAA от 1970-те до 2000 г. Братята Брайън и братята Макенроу са учили и играли като Кардинали.

Въпреки че не са се радвали на същото ниво на успех през последните години, те все още се конкурират с най-добрите и са направили много добър подбор за 2021 г.