Стани член
default

6 ПРИЧИНИ ЗАЩО ТЕНИСЪТ Е СТРАХОТЕН ИЗБОР ЗА ТВОЕТО ДЕТЕ!

ЗАЩО ТЕНИСЪТ Е СТРАХОТЕН ИЗБОР ЗА ТВОЕТО ДЕТЕ

Ако понякога се чудите дали сме избрали правилния спорт за нашите деца, ето 6 причини, че не сме сгрешили! 

1. БЕЗОПАСНОСТ

Сблъсъците и контактните спортове през годините започнаха да привличат вниманието за нараняванията, които могат да причинят и оставят за цял живот. Въпреки, че тенисът също не изключва някакви злополуки (ако сте играли достатъчно дълго, сте били удряни със сигурност повече от веднъж с тенис топка), спортовете с ракети определено се превърнаха в благоприятен вариант за родителите, които търсят безопасно и здравословно място за физически упражнения за своето дете.

2. ПОД ОКОТО НА ЕКСПЕРТИ

Отново безопасността на първо място! С помощта на треньорите по време на тенис уроци, особено при начинаещите, когато се учи правилна техника и форма на игра, шансът за получаване на каквито и да е наранявания е доста по-малък и той със сигурност намалява във времето с практика, търпение и постоянство.

3. ФИЗИЧЕСКО РАЗВИТИЕ????

Страхотен начин да изморите вашето дете е играта на тенис, която включва много тичане, бързи движения и използване на цялото тяло. В резултат на това, развитието на мускулната сила на тялото е неизбежно. Съчетавайки това с укрепването на сърдечно-съдовата система - с тениса, просто отглеждате здрави шампиони.

4. ПСИХИЧНО РАЗВИТИЕ ????

Според учени от Университета на Илинойс, тъй като тенисът изисква бдителност и тактическо мислене, има вероятност той да създава „нови връзки между нервите в мозъка, като по този начин насърчава непрекъснатото развитие на мозъка през целия живот“. Освен това, тенисът е ефективен спорт за овладяване на фини двигателни умения и координация ръка-око.

5. СИЛЕН ИМУНИТЕТ ????

Чрез подобряване на физическата сила, гъвкавостта, баланса и фините двигателни умения, тенисът помога на детето ви да овладее други дейности извън корта. Още по-важно е, когато детето е във форма и здраво, то има по-силна имунна система, която ще му помогне в борбата с микробите в училищния двор и през грипния сезон.

6. СОЦИАЛНО И ЗАБАВНО Е!

Бихме могли да продължим безкрайно с ползите за здравето и безопасността при играта на тенис, но преди всичко друго, ние наистина вярваме, че когато става въпрос за спорт, той трябва да носи забава. При тениса с нищо не може да се заменят приятелствата между играчите или работата в екип, като и в двата случая има много забава и наслада.

Освен това чистият въздух не вреди!

Материалът е взаимстван от Д-р Джак Л. Гропъл , който пише на теми, свързани с ползите за здравето от тениса и курира изследвания от известни учени, за да докаже валидността на старата поговорка: „Тенисът е спорт за цял живот. Tennis Canada пък на базата на неговите заключения, прави своя списък от 6 причини, с които се доказва, че тенисът е здравословен и безопасен спорт специално за деца.